Oude tractoren - Marktcommissie Beek historie

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Oude tractoren:

Zondag 12 december 2010 was op de ‘Prins Mauritslaan’ een doorlopende show van oude tractoren en andere landbouwmachines te zien zijn, rond 14.30 ging het defilé van start ter hoogte van café Benelux.

De marktcommissie presenteert deze nostalgische show in samenwerking met de Limburgse afdeling van Oude Trekker- en Motorenvereniging in Blokzijl afdeling Limburg. Een landelijke en zelfs internationale vereniging voor liefhebbers van oude landbouwtrekkers, stationaire motoren en daarbij behorende werktuigen.
Het conserveren en restaureren van verzamelobjecten en het opsporen van oorspronkelijke gegevens en documentatie zijn belangrijke bezigheden voor de leden van de vereniging.
De laatste jaren is het verzamelen van miniaturen van oude trekkers en landbouwwerktuigen bij veel leden ook een geliefde bezigheid.

In de tweede helft van de 70-er jaren werd de basis gelegd voor de vereniging in haar huidige vorm. Op 9 november 1979 is de Oude Trekker- en Motorenvereniging ontstaan uit het samengaan van de Oude Trekker en de Stationaire Veteraan Motor Vriendenkring.

De vereniging telt op dit moment meer dan 5200 leden. De vereniging is daarom opgesplitst in afdelingen. Elke afdeling kent een afdelingsbestuur dat geheel zelfstandig draait. Voor nader informatie kunt u zich tot onderstaande bestuursleden van de afdeling Limburg wenden .


Voorzitter:
John Starmans
Rijdtstraat 72.
6114 AM Susteren
06 21 18899
jgstarmans@home.nl


Secretaris
Eef Smitshuysen
Hoofdstraat 36
6333 BJ Schimmert
045042470
eef.smitshuysen@wxs.nl


Penningmeester:
Jef Ubaghs,
Oude Akerstraat 57,
6268 NC Bemelen
043 4072337
familieubaghs@hotmail.com

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu