Even voorstellen - Marktcommissie Beek

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Wie zijn weDe Marktcommissie wordt gevormd door een aantal vrijwilligers die al vele tientallen jaren de Paasvee-jaarmarkt (2de zondag voor pasen) organiseren.


Ook bij de marktcommissie heeft de economische teruggang gevolgen gehad voor de organisatie van de jaarmarkten. In 2012 heeft de marktcommisie daarom besloten de Sinte Lecie Jaarmarkt niet meer te organiseren, dit om de voortgang van de Paasvee-jaarmarkt te garanderen.

Tot voor enkele jaren stond het rundvee in het middelpunt van de belangstelling; slachtvee met Pasen en melkvee met St.-Lecie.
Na de voortdurende perikelen met betrekking tot runderziektes (o.a. mond- en klauwzeer) en als gevolg hiervan gewijzigde regelgeving en het afbouwen van de landelijke organisatie van Paasvee-jaarmarkten, zijn we een nieuwe weg ingeslagen.

Sinds 2000 zijn de belangrijkste publiekstrekkers paarden, ezels en klein vee. Vanaf 2014 ook oldtimers.
De laatste jaren hebben aangetoond dat deze ontwikkelingen veelbelovend zijn en zeker de continuïteit van de paasvee-jaarmarkt kan verzekeren.

De Stichting Marktcommissie Beek (SMB) is statutair opgericht in 1912.

De Marktcommissie stelt zicht tot doel:

# de traditionele Beekse paasvee-jaarmarkt in stand te houden met de van weleer euregionale uitstraling.
# het organiseren van activiteiten binnen de jaarmarkt, gezamenlijk met de gemeente Beek, de Beekse verenigingen, ondernemers en belangengroepen waardoor wij de gemeente Beek op de kaart kunnen blijven plaatsen.

 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu